Potpisan Sporazum o obnovi šest cesta vrijednosti više od pola miliona KM

Direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač i načelnik Općine Stari Grad Irfan Čengić potpisali su danas Sporazum o zajedničkom pokretanju postupka javne nabavke za rehabilitaciju lokalnih cesta od značaja za KS na području Općine Stari Grad. Potpisivanju je prisustvovao i ministar saobraćaja KS Adnan Šteta.

Na ovaj način potpisnici su ozvaničili planirane aktivnosti obnove šest ulica u mjesnim zajednicama Bistrik, Hrid-Jarčedoli, Mahmutovac, Mjedenica, Mošćanica i Vratnik. Ulice obuhvaćene ovim projektom su: Bistrik basamci, Pod Hridom, Paje sokak, Grlica, Hadžijska ravan i Nevjestina.

Ministar Šteta ovom prilikom izrazio je zadovoljstvo što će i u ovoj godini realizovati značajan broj projekata koji će poboljšati svakodnevnicu u Starom Gradu.

“Ovaj sporazum je rezultat potreba građana Starog Grada koje je načelnik Čengić prepoznao i naše opredijeljenosti da nastavimo ulagati u razvoj općine. Mnogo toga nas očekuje u 2024. godini i radujem se saradnji”, rekao je ministar Šteta.

Prema riječima načelnika Čengića, na ovaj način započele su aktivnosti dogovorene na ranijem sastanku.

“Pored ovoga, čekaju nas i drugi važni projekti, poput rekonstrukcije ceste uz cijelu dužinu tramvajske pruge, put za Barice, cesta Bistrik i regionalni put od mosta na Obhodži do Konzuma na Mošćanici”, istakao je načelnik Čengić.

Ukupna procijenjena vrijednost projekata je 550.000 KM, a Općina Stari Grad će osigurati nešto više od 42.000 KM kako bi podržala realizaciju svih projekata.

Ovaj Sporazum predstavlja korak naprijed u poboljšanju cestovne infrastrukture, ali, kako je zaključeno,  je i još jedan pokazatelj dobre saradnje načelnika Čengića s Vladom Kantona Sarajevo, sve u cilju poboljšanja kvalitete života građana ove općine.

Radio AS