Veliki broj sarajevskih naselja u četvrtak neće imati vodu

Iz sarajevskog preduzeća Vodovod i kanalizacija (ViK) su saopštili da će u četvrtak, 8. avgusta, biti radovi na povezivanju novopoloženog cjevovoda, što će za posljedicu imati smanjenje pritiska ili prekida vodosnabdijevanja u većem broju naselja.

Riječ je o povezivanju novopoloženog potisnog cjevovoda DN 700 Bačevo – Alipašin most na Ilidži, kod stambenog kompleksa Bulevar.

Od ranih jutarnjih sati doći će do višesatnog prekida ili smanjenog pritiska u isporuci vode u naseljima:

Ciglane, naselje Park, Koševo, Jezero, Bare, Šip, Betanija, Breka, Stara Breka, Bjelave, Mejtaš, Džidžikovac, Podhrastovi, Grdonj, Sedrenik, Koševsko Brdo, Kobilja Glava, Velešići, Gornji Velešići, Pofalići, Hum Brdo, Dumače, Ugorsko, Hotonj, Barica, Krše, Dreskovača, Orahov brijeg, Kromolj, naselje Blekin Potok, Slatina, Boljakov Potok, Buća Potok, Vitkovac, Sokolje, Zabrđe, Briješće Brdo.

Normalizacija vodosnabdijevanja očekuje se, kako su ukazali iz ViK-a, u kasnim večernjim satima. Zamolili su sve korisnike na spomenutim područjima da osiguraju dovoljne količine vode s obzirom na duži prekid vodosnabdijevanja. Kako su saopštili iz ViK-a, ako se ukaže potreba, osigurat će cisterne s vodom za piće.

Za sve informacije možete se obratiti ViK-ovom dispečerskom centru, telefonskim pozivom na 033/210-707 i 033/220-435.

Radio AS