Radovi na potezu od Skenderije do Radićeve ulice nisu okončani: Korekcije će biti izvršene nakon SFF-a

Iz Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo saopštili su kako su radovi na Obali Kulina bana, od Skenderije do mosta Ćumurija, zaustavljeni i da će biti nastavljeni po završetku Sarajevo Fim Festivala.

“Ono što je bio zajednički cilj je da barem određen dio radova završimo, kako ne bismo imali dodatne gužve na saobraćajnici i kako za vrijeme SFF-a ne bismo imali ‘otvoreno gradilište’. Dio ove saobraćajnice koji je završen svakako će biti dodatno uređen nakon što se nastave radovi na cijeloj dionici od Skenderije do mosta Ćumurije, kada se svakako budu izvodili radovi i na desnoj strani saobraćajnice, na dijelu gdje prolazi pruga”, naveli su.

Istakli su da će cjelina biti iznivelisana sa desnom trakom i nastavit će se radovi od Radićeve do mosta Ćumurije po fazama. Sve uočene korekcije na lijevoj strani saobraćajnice će biti obavljene kada se bude radila i desna strana i kada se radovi nastave i od Radićeve. “Također, stajališta na desnoj strani saobraćajnice će biti prilagođena novim niskopodnim tramvajima, a bit će iscrtana potpuno nova horizontalna signalizacija od plastične materije dužinom cijele dionice od Skenderije do mosta Ćumurija. Kao investitor, očekujemo veliku posvećenost izvođača Strabag i nadzora Zavoda za izgradnju obzirom na lokaciju saobraćajnice i kompleksnost, kao i da se radovi izvode u skladu sa tehničkom dokumentacijom, propisima i normativima za ovu vrstu radova”, poručili su iz Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.

Naime, dio građana je nakon što je objavljeno da su završeni radovi na rekonstrukciju izrazio nezadovoljstvo zbog kvaliteta. Ipak, kao što se vidi iz obavijesti kantonalnog ministarstva saobraćaja radovi nisu finalizirani i bit će završeni nakon okončanja SFF-a.

Radio AS