Ambasada Japana organizuje predavanje japanskih muzičara Ondekoza i Yuzu

Ambasada Japana u Bosni i Hercegovini, uz podršku Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu, organizira uzbudljiv kulturni događaj na kojem će učestovati renomirani japanski muzičari, Ondekoza i Yuzu.

Ondekoza, svjetski poznati bend japanskih bubnjara, i Yuzu, proslavljena muzičarka poznata po sviranju japanskog shamisena, održat će posebno predavanje i radionicu u subotu, 21. septembra, nudeći interaktivno iskustvo za polaznike da saznaju više o tradicionalnoj japanskoj muzici.

Predavanje će biti održano u Koncertnoj dvorani Cvjetko Rihtman (Srednja muzička škola, Josipa Štadlera 1) Sarajevo, pružajući jedinstvenu priliku učenicima, studentima i široj javnosti da iskuse očaravajuće zvuke tradicionalnih japanskih instrumenata i muzike. 

Tokom predavanja, Ondekoza će očarati publiku svojim moćnim taiko bubnjevima, a Yuzu će demonstrirati zadivljujuće tehnike shamisena, tradicionalnog japanskog instrumenta sa tri žice.

“Ovo je posebna prilika, ne samo da čujete ove tradicionalne zvuke već i da direktno od umjetnika naučite o historiji i kulturnom značaju japanske muzike”, navodi se u saopštenju.

Iz Ambasade Japana pozivaju sve muzičke entuzijaste, studente i publiku da prisustvuju i urone u ovo nesvakidašnje muzičko putovanje.

“Radujemo se što Vam možemo poželjeti dobrodošlicu na ovaj jedinstveni kulturni događaj i podijeliti ljepotu japanske muzike sa Sarajevom”, istaknuto je. 

Da biste učestvovali u predavanju, potrebno je prijavite se putem sljedećeg linka:
https://forms.office.com/r/FUymk3FfXk

Zbog ograničenog prostora, predavanje će biti održano dva puta, s početkom u 10.00 i u 12.00 sati, a svako će trajati oko 90 minuta. 

Iz Ambsade podsjećaju i pozivaju sve građane da se danas u 17.00 sati na Trgu Prve brigade policije (preko puta sarajevske Vijećnice) pridruže na nezaboravnoj večeri ritma i kulturne razmjene gdje će biti održan specijalni koncert renomiranog japanskog bubnjarskog benda Ondekoza. Ulaz je slobodan i otvoren za sve, saopšteno je iz Ambasade Japana u BiH.

Radio AS

Odgovori