Humanitarna tura za Velida Draganovića 13. oktobra na Visočicu

Stanica planinarskih vodiča Sarajevo najavila je za nedjelju, 13. oktobra, humanitarnu turu na planinu Visočicu, Babin vrh (1.880 m.n.v.). Novac prikupljen od tog pohoda predviđen je za pomoć u liječenju planinarskog vodiča Velida Draganovića iz Sarajeva. Pozivaju planinare i druge ljubitelje prirode da se, u znak solidarnosti, priključe i daju doprinos toj akciji. 

“Zatečeni bolešću našeg druga i kolege Velida Draganovića, pripadnika Stanice planinarskih vodiča Sarajevo, donijeli smo odluku da ćemo ove godine novac prikupljen na humanitarnom pohodu usmjeriti za njegovo liječenje”, navodi organizator.  

Velid Draganović godinama je istaknuti član planinarske zajednice, sa značajnim planinarskim iskustvom, planinarski vodič i član Stanice planinarskih vodiča Sarajevo. Aktivno je učestvovao kao planinarski vodič u dosadašnjim humanitarnim turama, te dao doprinos volonterskim radom u mnogim planinarskim događajima.

Stanica planinarskih vodiča Sarajevo od 2014. godine, tradicionalno u oktobru, organizira humanitarnu turu. Već 11 godina planinarenjem pomažu onima kojima je najpotrebnije. Svake godine sudjeluje 200 do 300 planinara te prikupljeni novac uruče porodici ili osobi kojoj je potrebna pomoć.

Prijevoz za Visočicu, Babin vrh planiran je za 13. oktobar od Zemaljskog muzeja, a autobus će stajati na Otoci, Nedžarićima i Dobrinji (preko puta Merkatora). Detalji u vezi te humanitarne ture dostupni su na linku.

Radio AS

Odgovori