Općina Centar: Potpisan ugovor za rekonstrukciju i opremanje biblioteka

Danas su u zgradi Općine Centar načelnik Srđan Mandić, ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović i direktor firme Interming d.o.o Izet Bajramović potpisali ugovor o realizaciji projekta “Rekonstrukcija i opremanja biblioteka u osnovnim i srednjim školama”.

Navedenim ugovorom obuhvaćeno je izvođenje građevinsko-zanatskih i stolarskih radova, u osnovnim i srednjim školama sa Centra, a čija vrijednost iznosi 67.804 KM.

“Ja se želim zahvaliti ministrici jer je ovo jedan u nizu projekata koji zajedno realizujemo. Ako je iko pokazao kako lokalna zajednica i kanton može dobro sarađivati, to smo definitivno mi. Zaista sam ponosan na sve što smo do sada napravili i drago  mi je da sada idemo još jači dalje u nove projekte, a sve za dobrobit naše djece”, kazao je načelnik Mandić.

“Mi iz obrazovanja najbolje znamo kakva je obaveza i odgovornost svih vas koji radite sa našom djecom, našim najvećim blagom. Mi smo i na ovaj način dali svoj doprinos za što lakši i bolji rad, radi unapređenja ukupnog školskog ambijenta. Zahvaljujem se načelniku Opštine Centar Srđanu Mandiću, što razumije i ove potrebe. Pred nama je još puno posla, ali uz predan i posvećen rad, dobru koordinaciju možemo sve brže i lakše završiti”, kazala je ministrica Hota-Muminović.

Zajedničkim projektom Općine Centar Sarajevo i Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS uradit će se rekonstrukcija biblioteka, zatim opremanje biblioteka namještajem i ugradnja bibliotečkog software-a, za što će ukupno biti izdvojeno  229.038,57 KM.

Općina Centar će sprovesti i koordinirati sve potrebne procedure koje uključuju izradu projekata i provođenje javne nabavke, te će odrediti stručni nadzor nad radovima.

Tako će se biblioteke opremiti u osnovnim školama: „Alija Nametak“, „Hasan Kikić“ i „Isak Samokovlija“.

Opremanje i rekonstrukcija biblioteka realizovat će se u osnovnim školama „Nafija Sarajlić“, „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“, „Šip“ te u „Srednjoj građevinsko geodetskoj školi“.

Instalacija bibliotečkog software-a bit će realizovana u osnovnim školama: „Alija Nametak“, „Isak Samokovlija“, „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“, „Hasan Kikić“, „Šip“ i u OŠ „Hasan Kaimija“.

Radio AS

Odgovori