Komedija “Seljačka opera” 25. oktobra na repertoaru Narodnog pozorišta Sarajevo

Komediju “Seljačka opera” Darvasa Benedeka i Pintera Bele, u režiji Andrasa Urbana sarajevska publika moći će pogledati u petak, 25. oktobra, s početkom u 19:30 sati.

Opera napisana za dramski ansambl gotovo sapunica i reality show u jednom, muzički luda mješavina baroka, folka i rock’n’rolla sa likovima koji sve vrijeme pjevaju, pa samim tim ne misle nikakvo zlo.

Sanjin Arnautović, Amra Kapidžić, Aldin Omerović, Sanela Krsmanović-Bistrivoda, Sara Seksan, Vedrana Božinović, Mirvad Kurić, Sanin Milavić i Mak Čengić uz bend koji čine Fuad Šetić, Amar Beširević, Ajnija Germić, Sara Kasap, i Rastko Zečević u sat i deset minuta, pokloniti će vam još jedan jedinstven umjetnički doživljaj i predstavu kakvu još niste gledali.

Dramaturginja je Vedrana Božinović, koreograf Krisztian Gergye, scenografiju i kostime uradila je Adisa Vatreš-Selimović, muzička saradnica je Lejla Jusić.

Isti naslov publika će moći pogledati u utorak, 12. novembra sa početkom u 19:30 sati.

Ulaznice za sve predstave mogu se kupiti putem zvanične web stranice Narodnog pozorišta Sarajevo te putem platforme www.karter.ba ili direktno na blagajni Narodnog pozorišta.

Radio AS

Odgovori