Akcija darivanja krvi na Ilidži povodom Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi: Daruj krv, spasi život

Povodom Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, sutra će biti organizovana akcija darivanja krvi na Ilidži.

Istim povodom bit će organizovan i Sajam Crvenog križa i partnera u akciji. Cilj je podizanje svijesti o važnosti darivanja krvi te promocija humanitarne aktivnosti u zajednici.

Akciju organizuju Crveni križ Federacije BiH, Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH i Zavod za javno zdravstvo FBiH, te Crveni križ Općine Ilidža i KSC Ilidža. Akcija i sajam bit će upriličena od 11 do 17 sati. Sajam će biti ispred KSC Ilidža, a krv će građani moći darovati u sali za borilačke vještine KSC Illdža.

“Jednim darivanjem krvi mogu se spasiti tri života. Stoga je važno da se što veći broj građana odazove ovoj humanitarnoj akciji. Vaša podrška može donijeti nadu i olakšanje mnogima, koji ovise o transfuzijama krvi”, poručili su iz Crvenog križa FBiH.

Osim darivanja krvi, posjetitelji će imati priliku učestvovati u sajmu na kojem će biti predstavljene aktivnosti Crvenog križa i partnera u akciji. Za najmlađe će biti organizovan i dječiji kutak, obogaćen raznim edukativnim i zabavnim aktivnostima u kojim će učestvovati i volonteri iz Odreda izviđača Igman 92.

Radio AS