Bogat i sadržajan repertoar na sceni Centra kulture i mladih

Javna ustanova Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo je za ovaj mjesec pripremila raznovrstan sadržaj namijenjen svim generacijama.

U okviru desetog jubilarnog internacionalnog festivala srednjoškolskog teatra „Juventafest“, koji traje do 11. septembra, svaki dan će biti organizovane radionice srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva u periodu od 10 do 14 sati. Učesnici ovih radionica će posljednjeg dana „Juventafesta“ u nedjelju 11. septembra pokazati šta su novo naučili na održanim radionicama.  

U petak 9. septembra će, sa početkom u 17 sati na sceni u Jelićevoj ulici,  biti izvedena predstava „Kralj Ibi“, dok će u subotu 10. septembra u istom vremenskom terminu publika imati priliku pogledati predstavu „Nasprotje“.

U Centru kulture i mladih u saradnji sa ansamblom Pozorišta mladih u ponedjeljak, 12. septembra biće odigrana predstava za djecu „Ako pčele odu“. Predstava za najmlađe počinje u 11 sati.

U Umjetničkoj galeriji BiH u petak sa početkom u 12 i 30 sati planirano je otvaranje izložbe radova polaznika Škole stripa. Ova besplatna škola godinama djeluje u okviru Centra kulture i mladih.

U utorak, 13. septembra u Galeriji CKM biće organizovana izložba slika i unikatnog nakita pod nazivom „Sarajevu s poštovanjem i ljubavlju“ autora Adin i Mia Hebib. Otvaranje izložbe je zakazano za 20 sati.

Promocija knjige „Lov na neljude“ autora Samira Peljte, zakazana je za petak 16. septembra sa početkom u 19 sati.

Susret sa Zijahom Sokolovićem i njegovom predstavom „Lijevo, desno, glumac“ planiran je za utorak, 20. septembra sa početkom u 20 sati. Ulaznice po cijeni od 15 KM mogu se nabaviti na blagajni Centra u Jelića 1.

Predstava „Prah“ biće odigrana u srijedu, 28. septembra u 20 sati. Ulaznice za predstavu iznose 10 KM i također se mogu nabaviti na blagajni Centra.  

Radio AS