Čengić ugostio zamjenicu premijera Kosova Emiliju Redžepi

U posjeti Općini Stari Grad i općinskom načelniku Irfanu Čengić boravila je Emilija Redžepi, zamjenica premijera Republike Kosovo Albina Kurtija.

Dopremijerka kosovske vlade Redžepi čestitala je načelniku Čengiću na izbornoj pobjedi i imenovanju na funkciju načelnika Općine Stari Grad Sarajevo. Izrazila je zadovoljstvo što na bosanskohercegovačkoj političkoj sceni imamo sve veći broj mladih, vrijednih i progresivnih mladih političara.

Glavna tema razgovora odnos Bosne i Hercegovine i Kosova, koji u znatnoj mjeri otežava svakodnevni život građana, pogotovo velikog broja Bošnjaka Kosova, narodu kojem pripada i dopremijerka Emilija Redžepi.

“Institucije države Bosne i Hercegovine bi trebala što prije ratifikovati Sporazum o slobodnom kretanju koji je u ime BiH potpisao Zoran Tegeltija. Tim potezom bi se ukinuo vizni režim sa Kosovom, što bi konačno omogućilo slobodna putovanja građana između dvije zemlje”, kazao je načelnik Čengić.

Uz Redžepi, u posjeti Općini Stari Grad su boravili i Avdo Đešević, zamjenik kosovskog ministra za lokalnu samoupravu, te Daut Ese, savjetnik dopremijerke za ekonomska pitanja.

Radio AS