Crveni križ: Danas akcija prikupljanja osnovnih potrepština za ugrožene u zemljotresu u Turskoj i Siriji

U cilju ublažavanja humanitarnih posljedica uslijed zemljotresa u Turskoj i Siriji, Crveni križ u Bosni i Hercegovini organizuje brojne kampanje pomoći.

Jedna od akcija održava se danas, 12. februara, u prostorijama Crvenog križa Novo Sarajevo, u ulici Envera Šehovića 11, u periodu od 10 do 16 sati.

“U saradnji s Crvenim križem Federacije BiH sutra organizujemo akciju prikupljanja osnovnih potreba prema listama potreba Crvenog polumjeseca Turske”, objavio je Boris Jovanović iz Crvenog križa Novo Sarajevo.

Kako je saopšteno, najpotrebnije su deke, grijalice, vreće za spavanje, rasklopive stolice i kreveti, kuhinjski setovi, konzervisana hrana, kao i zimska odjeća poput jakni, kaputa, džempera i čizama.

“Što se tiče konzervisane hrane važno je da je to hrana koja može duže stajati i koja nije kvarljiva. Naši volonteri će raditi na prikupljanju, sortiranju te u saradnji s Crvenim križem Federacije BiH na daljnoj distribuciji prema Crvenom polumjesecu Turske”, dodaje Jovanović.

Pomoći možete i pozivanjem na broj 17023 i doniranjem dvije KM. Broj je aktivan za sva tri operatera u BiH, naveo je Crveni križ u Bosni i Hercegovini.

Radio AS