Grad Zagreb i Grad Sarajevo nastavljaju odličnu saradnju

Danas je u Vijećnici održan prijem za predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba Joška Klisovića koji je, sada već tradicionalno za vrijeme Sarajevo Film Festivala, gost Grada Sarajeva.

Prijemu su prisustvovali predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović, gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić kao i zamjenik gradonačelnice Samir Avdić.

Kako je predsjedavajući Ademović naglasio, na današnjem sastanku se razgovaralo o brojnim temama, finaliziranje projekta za našu djecu iz porodica koje se nalaze u stanju socijalne potrebe, a koji će besplatno ići na ljetovanja u odmaralište u Novom Vinodolskom, kao što će i djeca iz porodica koji se nalaze u stanju socijalne potrebe iz Zagreba zimovati na sarajevskim olimpijskim planinama.

Upućen i poziv za dolazak zagrebačke delegacije na 40. godišnjicu održavanja Zimskih olimpijskih igara 1984. u Sarajevu, kao i finaliziranje novog sporazuma o saradnji između naša dva grada.

Na zatvaranje Sarajevo Film Festivala dolazi i gradonačelnik Grada Zagreba, Tomislav Tomašević.

Predsjedavajući je istakao kako sa svojim susjedima i komšijama smo prirodno najbliži i da želimo održavati odlične odnose a kako bi stvarali uvjete za projekte i razmjenu ideja na obostranu korist i zadovoljstvo.

Radio AS