IT OpenChallenge – najveće IT takmičenje u regionu: Početak prve faze 4. avgusta

IT OpenChallenge je takmičenje mladih IT nada i stručnjaka u organizaciji Centra za društveno obrazovanje mladih, Univerziteta u Sarajevu i UTIC-a, koje se organizuje s ciljem unapređenja IT sektora u Bosni i Hercegovini, te povezivanja mladih talenata s IT kompanijama.

Organizatori žele napraviti najveće takmičenje u regionu koje će dati šansu svim nadarenim srednjoškolcima i studentima da pokažu svoje sposobnosti. IT OpenChallenge nije samo takmičenje u programiranju – na ovo takmičenje mogu se prijaviti i ostali programeri, grafički dizajneri i 3D modeleri.

Takmičari mogu osvojiti vrijedne nagrade, zaposlenja i stipendije, saopšteno je iz UNSA.

IT OpenChallenge takmičenje će se odvijati u kvalifikacionoj fazi (4. – 7 . august) i on-site fazi (27. – 28. august 2022.), u kategorijama Programiranje, Grafički dizajn, 3D modeliranje i Programiranje Experts.

Na takmičenje se mogu prijaviti osobe od 16 do 24 godine iz Bosne i Hercegovine i s područja jugoistočne Europe, a za kategoriju Programiranje Experts osobe od 24 i više godina.

Takmičari će dobiti priliku da upoznaju osobe iz IT OpenChallenge-a i prisustvuju prezentacijama partnera. Također, imat će priliku upoznati predstavnike poznatih IT kompanija, razgovarati i podijeliti svoja iskustva, dok će najbolji odnijeti kući nagrade.

IT OpenChallenge takmičenje nudi i jedinstvenu priliku prisustva brojnim razgovorima i prezentacijama IT, business i akademskih stručnjaka, s ciljem razvijanja znanja i vještina.

Radio AS