Izmjene gradskog saobraćaja zbog prolaska kolone tabuta koja ide prema Srebrenici

Sutra će u Sarajevu doći do izmjene gradskog saobraćaja zbog prolaska kolone koja prevozi ekshumirana identificirana tijela žrtava počinjenog masakra i genocida u Srebrenici.

U periodu od 11 do 13 sati će doći do privremene izmjene režima saobraćaja u ulicama: Alipašina, Maršala Tita, Mula Mustafe Bašeskije, Telali i Brodac, što će dovesti do izmjene u odvijanju gradskog prevoza putnika.

Tako će se tramvajski saobraćaj odvijati na relaciji Ilidža – Skenderija.

Linija 31e Vijećnica – Dobrinja mijenjat će polazni terminal i dijelom trasu linije te će umjesto sa Vijećnice polaziti sa terminala Trg Austrije, a na relaciji Skenderija – Trg Austrije u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom;

Vozila koja saobraćaju na trolejbuskim linijama za Jezero (102 Otoka – Jezero i 107 Dobrinja – Jezero) bit će preusmjerena na okretnicu Trg Austrije.

Na autobuskim i minibuskim linjama, čija trasa prolazi ulicom Alipašina i dijelom ulice Maršala Tita, doći će do kraćeg zastoja prilikom prolaska kolone ovim ulicama.

Prestankom razloga za obustavu, uspostavit će se ustaljeni režim saobraćaja.

Podsjetimo i da je Vlada FBiH 11. juli, Dan sjećanja na genocid u Srebrenici, proglasila Danom žalosti u ovom entitetu.

Pozvali su i one koji su u mogućnosti i da posljednjim pozdravom isprate kolonu tabuta koja u 10 sati kreće iz Visokog prema Srebrenici, a proći će kroz Ilijaš, Vogošću i Sarajevo.

Radio AS