Kabare “Nowadays” na Akademiji scenskih umjetnosti UNSA

Nakon serije koncertnih izvođenja Kabarea “Nowadays” u septembru ove godine i gostovanja u Prnjavoru, Kaknju i Visokom te Slavonskom Brodu u okviru završnice projekta “iMTM/BHO program muzičkog teatra”, taj će kabare 13. decembra biti izveden na Otvorenoj sceni Obala Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu.

“Riječ je o reviji najpopularnijih dueta, terceta i seksteta iz repertoara svjetskog muzičkog teatra, među kojima su songovi iz mjuzikala: Chicago, The Rink, The Boys from Syracuse, Footloose, Annie, Jekyll and Hyde, Miss Saigon, Rent i Sweet Charity”, kazala je za Fenu voditeljica iMTM-a Alma Ferović Fazlić.

U Kabareu “Nowadays” nastupaju solistica Opere Narodnog pozorišta u Sarajevu Melisa Hajrulahović-Tomić, Hana Zrno, Ajsela Zoronjić, Irma Mulić i Alma Ferović Fazlić.

Za klavirsku pratnju zadužen je Bakir Samardžić. Master of ceremony i narator glumac je Enes Kozličić, dok muzičku režiju potpisuje Alma Ferović Fazlić.

Izvođenje kabarea planirano je ponovno u Hrvatskoj u Slavonskom Brodu na 13. Međunarodnom festivalu harmonike Bela pl. Panthy, gdje će se isti program izvesti u pratnji Brodskog harmonikaškog orkestra Bela pl. Panthy.

Predstojeću izvedbu u Sarajevu podržalo je Federalno ministarstvo kulture i sporta a reprizno igranje u Slavonskom Brodu Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti.

Radio AS