Kanton sa 150.000 KM sufinansira opremanje reciklažnog dvorišta u Ilijašu

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović potpisao je danas  Sporazum o sufinansiranju projekta “Opremanje reciklažnog dvorišta u Ilijašu” sa općinskim načelnikom Akifom Fazlićem.

Krajem marta 2022. godine, ministar Hadžiahmetović posjetio je Općinu Ilijaš i tom prilikom sa načelnikom Fazlićem dogovorio realizaciju navedenog projekta, a koji obuhvata  nabavku, transport, isporuku i kompletnu montažu opreme na lokaciji reciklažnog dvorišta u Ilijašu.  Za ove namjene resorno ministarstvo obezbjedilo je 150.000 KM, a Općina Ilijaš 50.000 KM preko Fonda za zaštitu okoliša FBiH.

Obaveze Općine Ilijaš su da provede proceduru javne nabavke, te obezbjedi upotrebnu dozvolu.
 
Budući da se radi o izuzetno značajnom projektu za cijelu lokalnu zajednicu, Općina Ilijaš do sada je obezbjedila Glavni projekt reciklažnog dvorišta u Ilijašu, izvršila njegovu reviziju, te izdala odobrenje za građenje. Provedena je i procedura javne nabavke za radove u okviru I i II faze projekta a koji obuhvataju arhitektonsko- građevinski dio (objekti sa uključenim vodovodnim i kanalizacionim radovima) i izvođenje radova na izgradnji kolske vage, portirnice, prometnih i manipulativnih površina te elektroinstalacija.

Radio AS