Karić na Dan bijelih traka dodijelila Zahvalnice Grada Sarajeva

Simbolično, na Dan bijelih traka, gradonačelnica Benjamina Karić dodijelila je zahvalnice Grada Sarajeva odvažnim i hrabrim ljudima koji su svojim beskompromisnim zalaganjem doprinijeli istini, pravdi, miru i slobodi Bosne i Hercegovine i svih njenih građana.

Zahavlnice su uručene bivšem tužiocu MKSJ Alanu Tiegeru, dopisnici i filmskoj redateljici koja je prenosila istinu o opsadi Sarajeva i nasilju nad ženama Maggie O’Kane, američkom dopisniku, koji je među prvima posjetio zatočeničke logore u Prijedoru i otvoreno pisao o njima, Royu Gutmanu.

Zahvalnice Grada Sarajeva također su uručene i ratnom fotografu koji je okom kamere zabilježio priče  preživjelih svjedoka Fabrice Dekonicku i bivšem logorašu Keraterm i Trnopolje koji je otkrio okrutnosti zločina, koji su počinjeni u logorima Fikretu Aliću.

“Hvala što ste uz nas kada je to bilo najteže i što danas svi zajedno nastavljamo borbu za bolju budućnost i nove generacije!

Hvala što ste istinu o zločinima i agresiji na ovu zemlju beskompromisno prenosili svijetu! Ovaj grad nikada ne zaboravlja svoje istinske prijatelje”, poručila je Karić.

Radio AS