Koncert benda “Queen Real Tribute” 24. aprila u Sarajevu

Jedan od najboljih tribute bendova na svijetu, Queen Real Tribute dolazi u Sarajevo. Bend, koji svojim fantastičnim zvukom i energičnim nastupom zaista podsjeća na poznati britanski bend na čelu sa legendarnim Freddiejem Mercuryjem, nastupit će 24. aprila u Domu mladih.

Od svog nastanka do danas, ovaj bend je nizao fantastične uspjehe. Tokom 2007. i 2008. godine održali su niz koncerata širom Europe, čime su se našli na mapi svijeta. Dobili su mnoga priznanja i stekli veliki međunarodni ugled. Počele su se nizati veće turneje. U Brazilu su imali 70 koncerata na četiri turneje, dok su u ljeto 2012. godine nastupili u Beogradu pred nešto više od 60 hiljada ljudi. Način na koji Queen Real Tribute pristupa pozornici donio im je status najboljeg Queen tribute benda na svijetu. Današnju postavu ove grupe čine pjevač Ivan Ristanović, Nenad Bojković na gitari, basista Ivan Đerfi i bubnjar Radoš Ćapin.

“Volimo Queen jer smo sličnog muzičkog senzibiliteta, a najviše mi se sviđa što je njihov stil eklektički, ne samo u muzičkom smislu nego i vizualnom, što mi je oduvijek bilo zabavno i privlačno. Mislim da tribute show treba sličiti bendu čije pjesme izvodi, ali je besmisleno određivati sličnost tako. Naš cilj nije da budemo apsolutno vjerna kopija originala, nego da sviramo što bolje i da energijom prelazimo rampu kako bi publika uživala u doživljaju s nama”, rekao je pjevač Ivan Ristović za Gloriju uoči jednog od brojnih nastupa u Zagrebačkom Lisinskom.

Cijene ulaznica su 30 KM i 40 KM, a iste se mogu nabaviti na platformi kupikartu.ba, na platou Skenderije te u BKC-u. Osim Sarajeva, u sklopu proljetne turneje 25. aprila posjetit će Mostar, a 27. aprila Tuzlu.

Radio AS