Koncert otvaranja jubilarne 100. sezone Sarajevske filharmonije osmog septembra

U petak, 8. septembra 2023. godine, Sarajevska filharmonija otvara svoju jubilarnu 100. koncertnu sezonu i za ovu priliku je pripremila posebne senzacije za svoju publiku.

Kao gosti solisti, prvi put sarajevskoj publici će se predstaviti dva vrhunska umjetnika koja dolaze iz Švicarske, dva umjetnika svjetskog renomea, violončelist Conradin Brotbek i Ernesto Molinari klarinetist i kompozitor.

Na ovom koncertu uživat ćemo u izvedbi sjajnog i izuzetno popularnog Koncerta za violončelo i orkestar u h-molu češkog kompozitora Antonina Dvořáka, te njegovoj Karneval uvertiri koja predstavlja slavlje i radost čovječanstva, te kompoziciji za bas klarinet i orkestar Red in Blue Ernesta Molinaria, kompoziciji koja je komponovana za ovu priliku i koja će doživjeti svjetsku premijeru upravo na ovom koncertu.

“Radujemo se početku nove sezone, ponovnom druženju s našom publikom i obećavamo sezonu koja će biti najbolja do sad”, poručio je direktor Sarajevske filharmonije Vedran Tuce.

Koncert se održava u Narodnom pozorištu Sarajevo s početkom u 20 sati, a ulaznice su već u prodaji online putem www.kupikartu.ba, kao i na svim njihovim registrovanim prodajnim mjestima.

Radio AS