Kongres u Sarajevu o liječenju atopijskih bolesti okuplja najpriznatije svjetske ljekare

Udruženje pacijenata s alergijama, astmom i atopijskim dermatitisom BiH organizuje peti međunarodni AAA Kongres pod generalnim pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo te uz podršku Grada Sarajeva.

Peti AAA Kongres će se održati 7. i 8. juna u Domu Oružanih snaga BiH, a tema Kongresa je “Many Faces of Allegry: Gastrointestinal, Airways, Skin and Anaphylaxis”.

Prestižni AAA Kongres je projekat za ponos, a obzirom da okuplja svjetsku naučnu elitu jer u BiH dolaze stručnjaci koji mijenjaju svijet. Ovog juna Sarajevo će postati centar najnovijih naučnih dostignuća u borbi protiv alergija, astme i atopijskog dermatitisa.

Na jednom mjestu će okupiti neke od najpriznatijih ljekara i naučnika ove oblasti medicine, među kojima su Erika von Mutius, dobitnica prestižne nagrade Gottfried Wilhelm Leibniz, profesorica koja je postavila higijensku hipotezu, Nikolaos Papadopoulos, prominentni profesor i doskorašnji predsjednik Evropskog udruženja za alergiju i kliničku imunologiju (EAACI) te profesor Adnan Čustović čije su inovacije u tretmanu alergija postavile nove standarde u medicinskoj praksi.

Kongres je fokusiran na multidisciplinarni pristup liječenju atopijskih bolesti i svojim vrhunskim programom pruža jedinstvenu priliku za upoznavanje sa aktuelnim temama i inovacijama, uključujući prezentacije svjetski poznatih stručnjaka.

Prošle godine ovaj naučni događaj je okupio više od 300 ljekara, a među 18 međunarodnih predavača bio je i nobelovac Ashley Woodcock.

Radio AS