Kreće izgradnja kružne raskrsnice na spoju IX transverzale i ulica Džemala Bijedića i Ive Andrića

Danas je potpisan sporazum za izgradnju kružne raskrsnice na spoju ulica IX transverzale, Džemala Bijedića i Ive Andrića, a čiji je cilj smanjiti gužve u Kantonu Sarajevo.

Projekat izgradnje kružne raskrsnice na spoju ulica Džemala Bijedića, Ive Andrića sa uklapanjem IX transverzale predstavlja nastavak aktivnosti na sanaciji, rekonstrukciji i proširenju ulice Džemala Bijedića sa postojeće dvije na četiri saobraćajne trake.

Ministarstvo saobraćaja KS za ovaj projekat obezbijedit će finansijska sredstva u iznosu od 1.700.000 KM, dok će Općina izdvojiti finsnsijska sredstva u iznosu od 200.000 KM.

“To je još jedan u nizu projekata koji će značajno rasteretiti gužve u Kantonu Sarajevo. Bitno je reći da završetkom radova ova dva kružna toka dobijamo najveću saobraćajnu infrastrukturnu vrijednost od rata do danas koja će značajno rasteretiti gužve u Općini Novi Grad, ali i u Kantonu Sarajevo. U Općini Novi Grad Sarajevo radimo baš dosta velikih projekata, vrlo brzo ćemo krenuti i sa Bulevarom Mimara Sinana, nakon toga ćemo raspisati Majdansku ulicu tako da će Novi Grad u ovoj godini, a i u idućoj biti veliko gradilište kada je u pitanju saobraćajna infrastruktura”, kazao je ministar Adnan Šteta koji je potpisao sporazum sa načelnikom Općine Novi Grad Semirom Efendićem, direktorom Direkcije za puteve KS Selmirom Kovačem i direktorom firme “Bosman”, koja je izvođač radova, Sunom Jahićem.

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je ministar finansija Kantona Sarajevo Emir Dedović.

Radio AS