Kreće rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže na Panjinoj Kuli

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić danas je sa saradnicima održao radni sastanak sa predstavnicima Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“.

Na sastanku je razgovarano o projektima sanacije, rekonstrukcije i izgradnje vodovodnog i kanalizacionog sistema na području ove lokalne zajednice čija realizacija je planirana u ovoj godini.

Najavljeno je da uskoro kreću radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u dužini od cca 550 metara na Panjinoj kuli od broja 2 do broja 111. Nosilac realizacije projekta je Kantonalno javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“, a sredstva u iznosu od oko milion maraka obezbijedila je Općina Centar. Nakon završetka radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže uslijedit će rekonstrukcija saobraćajnice.

Također, na sastanku su najavljeni i radovi na rekonstrukciji kanalizacione mreže u kraku Ulice Aleksandra Puškina, za šta su također obezbijeđena sredstva u budžetu Općine Centar. Početak realizacije navedenog projekta očekuje se u narednih nekoliko dana. Općina Centar je putem Zavoda za vodoprivredu obezbijedila i projektnu dokumentaciju za realizaciju ovog projekta.

Dogovorene su i aktivnosti na realizaciji druge faze rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Borak, i to na dijelu iznad stepeništa. Naime, budući da na pomenutoj dionici ove ulice nije riješena vodovodna i kanalizaciona mreža u proteklom periodu je to bio većim dijelom uzrok bujica koje su se slijevale cijelom dužinom stepeništa čija rekonstrukcija je u toku.

Naglašeno je i da se radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Ulici Ludviga Kube odvijaju planiranom dinamikom, te da se u narednih petnaestak dana, ukoliko vremenske prilike dozvole, očekuje završetak radova nakon čega će se pristupiti sanaciji stepeništa i ulice.

Razgovarano je i projektu rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Mice Todorovića što predstavlja preduslov za rekonstrukciju stepeništa, te projektu sanacije kanalizacione mreže u ulici Jukićeva oko stambenih objekata.

Radio AS