Magoda i Vlaisavljević: Zajedničkom saradnjom do konačnog rješavanja statusa ustanova kulture od značaja za KS i FBiH

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda održao je danas sastanak s federalnom ministricom kulture i sporta Sanjom Vlaisavljević i njenim pomoćnikom Adnanom Džindom. Povod sastanka bila je podrška Paraolimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine, a sve s ciljem da se zajedničkim snagama pruži maksimalna pomoć ovom komitetu, shodno mogućnostima. 

Kao prvi korak, istaknuto je rješavanje problema koji se odnosi na nesmetan rad Komiteta, koji uključuje prostor za rad.

Jedna od tema sastanka bila je i sistemsko rješavanje problema i jačanje ustanova kulture od značaja za Kanton Sarajevo i Federaciju BiH. 

Ministar Magoda je istakao važnost povećanja kriterija i transparentnosti svih ustanova kulture, kao i proširenje liste istih.

“Sinergija izmedu ova dva ministarstva napravit će vrijedne pomake. Zajedničkim snagama pružit ćemo podršku Paraolimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine, te krenuti u sistemsko rješavanje statusa ustanova kulture od značaja, kao i u proširenje njihove liste. Zahtijevat ćemo transparentnost u radu, podići kriterije, ali i kvalitet njihovog rada i djelovanja”, rekao je ministar Magoda.

Na kraju sastanka zaključeno je kako je on bio konstruktivan i kako je ovo tek početak zajedničkog djelovanja s ciljem prevazilaženja nagomilanih problema, kao i jačanja ustanove kulture i sporta.

Radio AS