Migdad Hasanović (SDA) ubjedljivom pobjedom postao novi načelnik Vogošće

Nakon što su večeras u 19 sati okončani prijevremeni izbori za gradonačelnike i načelnike u BiH, na osnovu preliminarnih rezultata glasanja, za Klix.ba iz SDA je potvrđeno da je novi načelnik Općine Vogošća njihov kandidat Migdad Hasanović.

Na osnovu 70 posto prebrojanih glasova, u SDA-u je utvrđeno da njihov kandidat ima skoro dvostruko više glasova od kandidata Trojke.

Za načelnika Općine Vogošća kandididati su bili Adnan Šerak (Ujedinjeni – NiP-NS-SDP) i Migdad Hasanović (Stranka demokratske akcije – SDA).

Sva biračka mjesta na području općine Vogošća otvorena su na vrijeme jutros u sedam sati, a pravo glasa na ovim izborima imalo je oko 28.000 birača, uključujući i one koji su imali pravo glasati putem pošte.

Iz Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine će tek saopštiti ko je novi načelnik Vogošće prema utvrđenim preliminarnim rezultatima izbora, a iz SDA su potvrdili da je novi načelnik Općine Vogošća kandidat kojeg je ta stranka nominovala.

Migdad Hasanović obnašao je dužnost v.d. načelnika Općine, a diplomirani je inženjer elektrotehnike sa više od 17 godina iskustva u struci.

Već oko 20 sati večeras iz izbornog štaba SDA istaknuto je kako Hasanović ubjedljivo vodi sa dvostruko boljim izbornim rezultatom od svog protukandidata Šeraka.

Iz Centralne izborne komisije BiH su javili da je do zatvaranja biračkih mjesta u Vogošći glasalo 8.305 birača ili 30,47 posto.

(Klix.ba)

Radio AS