Muzur: Radimo na tome da Stojčevac više nikad ne bude okupljalište narkomana i sumnjivih osoba

Radovi na obnovi Stojčevca, koji su počeli s ovom kalendarskom godinom, u punom su jeku. Jedan od kapitalnih projekata Općine Ilidža za ovu godinu, uprkos činjenici da je još zimski period, odvija se planiranom dinamikom, a popularno izletište će ove godine sasvim sigurno poprimiti novi izgled.

Nakon što je u potpunosti uklonjen asfalt na samom Stojčevcu, ali i na ulici koja ga povezuje s Velikom alejom i Vrelom Bosne, postavljen je novi tampon kao priprema za novi sloj asfalta.

Istovremeno se odvijaju radovi i na obnovi elektronskih instalacija za obnovu ulične rasvjete na Stojčevcu koji je u proteklih 25 godina u potpunosti bio zapostavljen.

“Obišao sam nedavno Stojčevac i bio sam ugodno iznenađen onim što sam vidio. Uprkos uslovima, koji nisu idealni za bilo kakve građevinske radove, vidljivo je da projekt obnove nekada popularnog ilidžanskog izletišta itekako napreduje”, kazao je načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur.

“Kada su počeli radovi na Stojčevcu rekao sam da mi je drago što će ova lokacija, čiji je potencijal izuzetan, više neće biti “slučaj”. Radimo na tome da Stojčevac više nikad ne bude okupljalište narkomana i sumnjivih osoba. Prema onome što sam mogao vidjeti na terenu vjerujem da Stojčevac, korak po korak, ide u pravcu da bude ono što je nekada bio”, istakao je Muzur.

Podsjetimo, Općina Ilidža je u saradnji sa Direkcijom za puteve Kantona Sarajevo, Ministarstvom saobraćaja KS, Ministarstvom komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS te Kantonalnom javnom ustanovom za zaštićena prirodna područja krenula je u rekonstrukciju ulice Stojčevac, kao i asfaltnih puteva na samom Stojčevcu.

Radio AS