Na Ilidži počela izgradnja nove kanalizacione mreže, projekt vrijedan 1,5 miliona KM

Pripremom terena, u prvoj sedmici 2023. godine, Općina Ilidža je počela s radovima na izgradnji nove separatne kanalizacione mreži u naselju Butmir, čija je realizacija najavljena u ovoj godini.

“Obnova kanalizacione mreže, koja je stara desetinama godina, bila je glavni prioritet stanovnika Mjesne zajednice Butmir u proteklom periodu, a kao takvog smo ga i uvrstili među naše najvažnije kapitalne infrastrukturne projekte”, kazao je načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur.

Prvom fazom izgradnje nove separatne kanalizacione mreže čija vrijednost premašuje milion ipo KM, bit će obuhvaćene ulice Ilirska, Izeta Čomare, kao i dijelovi ulica Butmirske ceste i Plavog puta.

Kroz ovu fazu radova bit će izgrađeno 1.041 metara kanalizacije za fekalne i 1.354 metara za oborinske vode.

Uprkos činjenici da je kalendarski zima i da nije građevinska sezona, načelnik Muzur je naglasio kako je zadovoljan što su vremenski uslovi dozvolili početak radova na ovom izuzetno važnom projektu.

“Bez obzira na to što je građevinska sezona završena, uz povoljne vremenske uslove odlučno nastavljamo raditi na poboljšanju i izgradnji infrastrukture koja će koristiti našim građanima”, poručio je Muzur.

Krajem prošle godine Općina Ilidža je prije roka završila prvu fazu izgradnje glavnog kanalizacionog kolektora za Rakovicu, dok su u toku radovi na polaganju 700 metara nove kanalizacione mreže u naselju Osjek (ulica Hendekuša).

Radio AS