Na Malom sajmu filantropije predstavljene 22 organizacije i fondacije

Mali sajam filantropije, koji je održan u Sarajevu, okupio je 22 organizacije i fondacije iz Bosne i Hercegovine, koje daruju svoje vrijeme, znanje, finansijska i materijalna sredstva  za dobrobit zajednice. Ovo je prvi sajam ovog tipa održan u Bosni i Hercegovini.

Cilj Malog sajma filantropije je predstavljanje i međusobno povezivanje i umrežavanje filantropskih projekata koji unapređuju zajednicu, kao i filantropskih aktivnosti koje podržavaju takve projekte, a koje provode nevladine organizacije i podržavaju lokalni biznisi i individualni filantropkinje, koje daruju svoje vrijeme, znanje, finansijska i materijalna sredstva – za dobrobit zajednice.

USAID projekat Snaga lokalnog Projekat podrške lokalnim resursnim organizacijama, koji implementira Udruženje Mreža za izgradnju mira organizovao je Mali sajam filantropije u Sarajevu koji je okupio 22 organizacije i fondacije iz cijele Bosne i Hercegovine koje su imale prilike predstaviti svoje projekte i rezultate svog rada. Ovo je prvi sajam ovog tipa održan u Bosni i Hercegovini.

Mali sajam filantropije – dobročinstva, prilika je za sve koji žele napredak lokalnih zajednica i bh. društva, da se okupe u činjenju dobra i predstave svoje rezultate i planove.

U okviru Malog sajma filantropije bili su dostupni i rezultati Sveobuhvatne studije o filantropiji u Bosni i Hercegovini sa preporukama za dalji razvoj filantropskog ekosistema.

Radio AS