Na Stojčevcu postavljena drvena staza, uskoro instaliranje novih sadržaja

Nastavljeno je uređenje ilidžanskog izletišta Stojčevac, a u sklopu čega je izgrađena i drvena pješačka staza koja se nalazi uz jezero izletišta.

Drvena konstrukcija je napravljena tako da se izbjegne njeno plavljenje usljed kiše. Izgrađena je između stabala i zelenih površina. Izgradnja staze je dio plana uređenja Stojčevca koje je godinama bilo zapušten prostor.

Uređenje je počelo u proljeće ove godine, a podrazumijeva, između ostalog, gradnju šetnica, uređenje jezera, obnovu igrališta koja će biti prilagođena djeci s poteškoćama u razvoju, obnovu teniskih i košarkaških terena te postavljanje fitness sprava.

Ranije su postavljeni rasvjeta, postavljen je novi asfalt na pristupnim putevima, postavljene su klupe za sjedenje, kante za smeće te je uređena zelena površina. Najavljeno je da će devastirana Titova vila biti fizički ograđena kako bi se onemogućio ulazak u nju.

Nadležni još razmatraju kako riješiti pitanje roštiljanja. Na kantonalnoj vlasti je da odluči da li će se naplaćivati ulaz, kao što je to slučaj na nekim drugim izletištima u Kantonu Sarajevo. Planirano je i postavljanje videonadzora. Radovi se izvršavaju u fazama.

Radio AS