Nastavljeni radovi na stadionu Koševo, Sarajevo i dalje čeka termin za povratak

Kompanija Tarkett iz Nizozemske danas je nastavila sa započetim radovima na ugradnji (štepanju) sintetičkih vlakana na travnatu podlogu glavnog terena stadiona “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu.

“U finalnom procesu je bitno da se na svakom terenu pojedinačno uskladi režim rada mašine koja vrši utiskivanje sintetičkih vlakana na travnatu podlogu sa tvrdoćom podloge terena”, istakli su iz Nogometnog saveza BiH.

U slučaju glavnog terena na stadionu “Asim Ferhatović Hase” se radilo o podlozi koja je izašla iz zimskog perioda od četiri mjeseca, uslijed čega je došlo do privremenog povećanja tvrdoće nosivog sloja zbog nedostatka vlage.

“Po okončanju radova na ugradnji hibridnih vlakana na glavni teren stadiona ‘Asim Ferhatović Hase’, i poboljšanja vremenskih prilika u narednom periodu, ćemo zvanično objaviti datum i vrijeme odigravanja prve utakmice FK Sarajevo na novoj travnatoj podlozi svog matičnog stadiona u Sarajevu”, poručili su iz NS BiH.

Podsjetimo, radovi na renoviranju terena na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” bili su nedavno ponovo stopirani jer su se pojavili problemi prije prošivanja travnjaka.

Projekt renoviranja terena se tako odužio na mučnih osam mjeseci po FK Sarajevo i njegove navijače budući da je Bordo tim posljednju utakmicu na stadionu Koševo odigrao još 6. augusta prošle godine.

(Klix.ba)

Radio AS