Novi projekti kulturne i ekonomske saradnje Kantona Sarajevo i Španije

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk ugostio je ambasadoricu Španije u Bosni i Hercegovini Maríu Teresu Lizaranzu Perinat.

Tokom susreta razgovarali su o uspješnoj saradnji Kantona Sarajevo i Kraljevine Španije.

“Uz obostrano zadovoljstvo zbog dosadašnjih uspješnih projekata, tematizirali smo i niz novih aktivnosti između našeg kantona i ove prijateljske zemlje. Identifikovali smo niz projekata iz oblasti kulture koji će biti predmetom međusobne saradnje u narednom periodu. Ovi projekti imaju za cilj unapređenje kulturnih veza i promociju zajedničkih vrijednosti između Kantona Sarajevo i Španije”, poručio je Uk nakon susreta.

S obzirom na to da u sklopu poticaja aviolinija Vlada Kantona Sarajevo planira ostvariti povezivanje Sarajeva s nekim od gradova u Španiji, otvorene su i teme o mogućnostima za povećanje ekonomske saradnje, trgovinske razmjene i investicija, kao i identifikaciju novih poslovnih prilika.

Na kraju susreta, premijer Nihad Uk još jednom je uime Vlade Kantona Sarajevo izrazio duboku zahvalnost na kontinuiranoj podršci Kantonu Sarajevo, ali i cijeloj Bosni i Hercegovini.

Radio AS