Novo Sarajevo: Tanović i Šahat posjetili mjesne zajednice u kojima se realiziraju kapitalni projekti

Načelnik Novog Sarajeva Hasan Tanović i predsjedavajuća Općinskog vijeća Novog Sarajeva Danijela Šahat posjetili su mjesne zajednice u kojima se realiziraju, kako su saopćili iz Općine Novo Sarajevo, kapitalni projekti.

Riječ je o četiri mjesne zajednice. U Mjesnoj zajednici Dolac informirani su u izgradnji i rekonstrukciji kanalizacione i vodovodne mreže u ulici Petra Sinana Šaina. Vrši se zamjena cjevovoda s ugradnjom nove separatne kanalizacione mreže sa svim priključcima za građevinske objekte u dužini od 290 metara. Vrijednost investicije je 923.000 KM.

U Mjesnoj zajednici Željeznička se rekonstruira igrališta Treće gimnazije. To podrazumijeva kompletnu sanaciju svih sportskih terena i dijela oko njih sa završnom oblogom od asfalta, izmještanje rasvjetnih stubova te sanaciju tribina. Teren je multifunkcionalan, namijenjen za mali nogomet, košarku, odbojku, a dodatno će imati i mini atletsku stazu. Napomenuli su da od 1999. nije bilo većih ulaganja kada su upitanju ovi tereni.

U Mjesnoj zajednica Vraca radi se na formiranju Ambulante porodične medicine. Ambulanta će imati dvije ordinacije, prostoriju za intervencije i popratne prostorije. Općina je za ove namjene izdvojila više od 800.000 KM. Njeno otvaranje očekuje se po okončanju tehničkog prijema i izdavanja potrebnih dozvola.

Tanović i Šahat su u Mjesnoj zajednici Hrasno Brdo obišli prostor za odmor i rekreaciju u ulici Varaždinska. Kako su saopćili iz Općine Novo Sarajevo, mališani ovog naselja su prvi put dobili adekvatan i sadržajan prostor, a nakon pribavljanja upotrebne dozvole bit će zvanično otvoren za korištenje u prvoj polovini septembra. Prostor sadrži sportsko igralište, dva platoa s rekvizitima za vježbanje i dječije igralište.

Tokom posjeta mjesnim zajednicama najviše se razgovaralo o aktuelnim problemima građana. Posebno su se istakli problemi vodovodne i kanalizacione mreže te problemi komunalne higijene.

Zaključeno je da se svaki od navedenih problema uputi nadležnim općinskim službama, nakon čega će ih one, kako su naglasili, promptno rješavati. Problemi koji nisu u nadležnosti općinskih službi, a građani ih delegiraju ka Općini, bit će proslijeđeni nadležnim kantonalnim preduzećima. Načelnik i predsjedavajuća Općinskog vijeća planiraju obilazak i ostalih mjesnih zajednica na području Novog Sarajeva.

Radio AS