Od nedjelje potpuna obustava tramvajskog saobraćaja od Čengić Vile do Baščaršije

U Sarajevu će od nedjelje, 30. oktobra, biti obustavljen tramvajski saobraćaj od Čengić Vile do Marijin Dvora, tj. do Željezničke stanice zbog nastavka rekonstrukcije tramvajske pruge.

Tramvajski saobraćaj će se od nedjelje odvijati na relaciji Ilidža – Čengić Vila. Od Čengić Vile do Baščaršije saobraćat će autobusi.

Razlog izmjene režima je početak radova na izgradnji druge funkcionalne cijeline tramvajske pruge od Čengić Vile do Marijin Dvora.

Uz dosadašnje linije od Hrasnice do Baščaršije te od Dobrinje do Baščaršije, na raspolaganju će biti dodatnih 12 autobusa koji će saobraćati na relaciji Čengić Vila – Baščaršija, šest autobusa na relaciji Čengić Vila – Skenderija, te po jedan autobus na relaciji od Željezničke stanice do Baščaršije te od Čengić Vile do Željezničke stanice.

Kuponi će važiti kod oba prevoznika.

Rok za završetak rekonstrukcije pruge je do kraja avgusta sljedeće godine.

Prošli mjesec je završena rekonstrukcija tramvajske pruge od Ilidže do Čengić Vile, a koja je počela krajem augusta 2021. Ukupna rekonstrukcija košta 20 miliona eura, a novac je osiguran kreditom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Radio AS