Odluka o dodjeli Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva 13. marta

Na sjednici Gradskog vijeća Sarajeva 13. marta vijećnici će odlučivati o dodjeli Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva za 2024. godinu.

Najprije će na sjednici biti razmatran Izvještaj o radu Odbora za dodjelu “Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva“ u 2024. godini, a potom će vijećnici donositi odluku o dodjeli pojedinačne i kolektivne nagrade.

Gradski vijećnici će razmatrati Prijedlog odluke o dodjeli pojedinačne “Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” u 2024. godini prof. dr. sci. Branislavu Draženoviću rođ. Peruničić.

Također će biti donesena odluka o dodjeli pojedinačne “Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” Zdravku Čoliću.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o dodjeli kolektivne Šestoaprilske nagrade Udruženju “Renesansa“, kao i Prijedlog odluke o dodjeli kolektivne Šestoaprilske nagrade Udruženju Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca.

Kako je iz Gradskog vijeća najavljeno, sjednica će biti održana u ovalnoj sali Gradskog vijeća Grada Sarajeva, a o uslovima i načinu dodjele “Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva“ odlučivat će na zatvorenoj sjednici, odnosno sa iste će biti isključena javnost.

Radio AS