OFF ove godine s novim otvorenim kinom: Ljetna pozornica Ilidža i pet filmova pod zvijezdama

Nakon što je nedavno predstavljen program takmičarskog dugometražnog filma Omladinskog Film Festivala Sarajevo (OFF) Genration Features te program kratkog filma OFF Generation shorts, ovogodišnji OFF je publiku obradovao i novim kinom pod zvijezdama, kapaciteta 400 mjesta.

Tokom pet festivalskih noći, u sklopu ovogodišnjeg Festivala, na Ljetnoj pozornici Ilidža bit će prikazano pet filmova iz programa OFF Generation Features i OFF Screen.

Svakog dana tokom trajanja festivala nakon projekcije filmova biće upriličene i DJ zabave.

“Zahvaljujući Općini Ilidža i općinskom načelniku Nerminu Muzuru, i na Ilidži gledamo neke od najboljih evropskih filmova koji su se našli u selekciji 15. Telemach Omladinskog Film Festivala. Raspored programa i detalje otkrivamo uskoro. Ono što možemo potvrditi je da će nagradu za najbolji glumački duo, koju dodjeljujemo na otvaranju Festivala, uručiti Aniti Ognjanović i Mihajlu Veruoviću, poznatijem kao Voyage”, saopšteno je iz direkcije Festivala.

Karte za Ilidža Open Air su besplatne, a moći će se preuzeti na tickets.omladinski.ba od 6. jula.

OFF će ove godine biti održan od 18. do 22. jula i predstavit će niz programa, filmskih i muzičkih, a posebna pažnja će se staviti na proslavu malog jubileja. Festival će i ove godine posjetiti nekoliko teen zvijezda, koje će biti predstavljene na press konferenciji u julu, saopšteno je iz Press tima OFF-a.

Radio AS