Okupila se U21 reprezentacija BiH, Janković poručio: Pozitivan rezultat vraća nas u igru za EURO

(Foto: NS/FS BiH)

U Trening centru NS/FS BiH u Zenici, u nedjelju se okupila U21 reprezentacija Bosne i Hercegovine zbog priprema za nadolazeću utakmicu protiv Slovenije.

Kako navode na zvaničnoj stranici reprezentacije, izabranici Igora Jankovića do sada su odradili tri treninga u okviru priprema.

Selektor Janković poručio je:

Motivacija da pobijedimo proizlazi iz nošenja reprezentativnog dresa. Naš trijumf na Kipru označio je naš povratak u borbu za plasman na veliko takmičenje. Idemo naprijed korak po korak, svjesni rizika koji su pred nama. Iako se suočavamo sa izazovima u sastavu zbog povreda i odsustva nekih igrača koji su se pridružili drugim reprezentacijama, to nas ne obeshrabruje.

Naprotiv, daje nam dodatnu snagu i motivaciju da pružimo izvanredan nastup. Danas ćemo saznati detalje o stanju naših reprezentativaca nakon što dobijemo medicinske nalaze i obavimo dodatne preglede.

Još je dodao:

Temeljno smo analizirali našeg protivnika, sa kojim smo odigrali dvije utakmice u prethodnih godinu i po dana. Dobro poznajemo njihov stil igre i teško da možemo jedni druge nečim iznenaditi. Važno je da ostanemo fokusirani tokom cijelog meča i da ispoštujemo strategije koje ćemo razraditi ove sedmice. Slovenija predstavlja izbalansiranu ekipu koja ima kvalitetnog selektora, koji je i moj prijatelj, te brojne igrače koji su aktivni u inostranim klubovima i imaju dobru minutažu.

Svi dijelovi njihovog tima pokazuju kvalitetu, što se odražava kroz rezultate na reprezentativnom nivou, ali isto tako su ranjivi kao i svaki drugi tim. Naš fokus je isključivo na nama samima, potrudit ćemo se da odigramo izuzetno kvalitetnu utakmicu jer pozitivan rezultat vraća nas u igru za plasman na Evropsko prvenstvo.

Utakmica sa reprezentacijom Slovenije na rasporedu je 22. marta (petak) s početkom u 18:00 sati na stadionu Fazanerija u Murskoj Soboti.

Podsjetimo, naša reprezentacija je u prva četiri kola ostvarila samo jednu pobjedu, i to protiv Kipra, a doživjela je tri poraza, od Slovenije, Austrije i Francuske.

Stanje na tabeli skupine H:

(Foto: Screenshot)

Ena Kurtović