Općina Centar: Besplatne karte za učenike i osobe treće životne dobi

Danas je u prostorijama Narodnog pozorišta Sarajevo upriličeno potpisivanje dva ugovora o realizaciji projekata namijenjenih osnovcima i najstarijoj populaciji sa područja općine Centar.

Prvi ugovor se odnosi na nabavku besplatnih karata za pozorišne predstave za učenike od 7 do 9 razreda osnovnih škola sa područja Centra, dok je drugi potpisan ugovor namijenjen za podjelu besplatnih karata osobama treće životne dobi. U ime Općine Centar ugovore je potpisao načelnik Srđan Mandić, dok je u ima Narodnog pozorišta ugovore potpisao direktor Edin Dino Mustafić. Općina Centar iz svog ovogodišnjeg budžeta za realizaciju ovih projekata izdvaja ukupan iznos od 7.000 KM.

Prema odredbama potpisanog ugovora Uprava Narodnog pozorišta ima obavezu da najkasnije do 31. decembra 2022. godine Službi za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar dostavi pismeni izvještaj sa propratnom finansijskom dokumentacijom o namjenskom utrošku sredstava.

Projekat  namijenjen školarcima će biti realizovan u saradnji sa upravama osnovnih škola od septembra ove godine kada započinje nova školska godina, dok će osobe treće životne dobi moći preuzeti besplatne karte u svojim centrima za zdravo starenje.

Današnjem potpisivanju ugovora u ime Općine Centar je također prisustvovala i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević. Ova općinska služba je nosilac realizacije ovog projekta.

Radio AS