Općina Centar izdvojila 30.000 KM za sanaciju šteta od poplava u Bužimu

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić, koji je ujedno i komandant Štaba Civilne zaštite Općine Centar, donio je odluku da putem Službe za civilnu zaštitu finansijski pomogne sanaciju šteta od poplava koje su pogodile šire područje općine Bužim.

Načelnik Mandić u telefonskom razgovoru s načelnikom Općine Bužim Mersudinom Nanićem poručio je da će Općina Centar uputiti finansijsku pomoć u iznosu od 30.000 KM za sanaciju šteta.

“Kao centralna gradska opština sa najvećim budžetom osjećamo obavezu i odgovornost, ali i želju da pomognemo onim lokalnim zajednicama kojima je pomoć potrebna. Odlučni smo u namjeri da pomognemo unesrećenom stanovništvu, a nadamo se da će se stanje na terenu stabilizirati u što skorije vrijeme. Niste sami”, poručio je načelnik Mandić.

Načelnik Nanić uputio je riječi zahvalnosti Općini Centar i načelniku Mandiću naglasivši da u ovakvim situacijama mnogo znači pomoć i podrška.

Da podsjetimo, snažno nevrijeme i obilne padavine koje su tokom proteklih dana pogodile šire područje općine Bužim prouzrokovale su izlijevanje potoka i rijeke Bužimnice iz korita, usljed čega je na području ove lokalne zajednice proglašeno stanje prirodne nesreće radi zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara.

Općina Centar Sarajevo je lokalna zajednica koja je u proteklih nekoliko godina konstantno pomagala slabije razvijene općine i gradove, ali i one lokalne zajednice kojima je trebala podrška usljed elementarnih nepogoda.

I ovoga puta Općina Centar je odlučna u namjeri da pomogne sanaciju šteta nastalih usljed poplava, te će Općini Bužim biti upućena finansijska pomoć u iznosu od 30.000 maraka, a nakon što bude procijenjena ukupna šteta.

Radio AS