Općina Centar uručila ViK-u kombinovani rovokopač

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić, koji je ujedno i komandant Općinskog štaba civilne zaštite, je zajedno sa pomoćnikom za civilnu zaštitu Farukom Efendićem dodijelio na korištenje radnu mašinu – kombinovani rovokopač direktoru Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Rusmiru Saliću.

Primopredaji vozila prethodilo je potpisivanje ugovora o davanju na korištenje radne mašine koju je nabavila Općina Centar za potrebe Službe za vodosnabdijevanje Civilne zaštite Općine Centar formirane pri KJKP „Vodovod i kanalizacija“.

Načelnik Mandić naglasio je da Opština Centar svesrdno podržava kantonalna komunalna preduzeća i pomaže u nabavci opreme i vozila za rad, a kako bi usluga koju pružaju građanima Kantona Sarajevo bila na što većem nivou.

“Opština Centar kao odgovorna društvena zajednica poduzima mjere i aktivnosti kako bi se stanje u oblasti komunalne infrastrukture poboljšalo, iako ta oblast nije u nadležnosti jedinica lokalne samouprave. Značajan iznos sredstava iz budžeta ove lokalne zajednice izdvajamo za rekonstrukciju, sanaciju i izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže na području Općine. Drago nam je da smo bili u prilici nabaviti vozilo koje će značajno doprinijeti obavljanju svakodnevnih poslova uposlenicima KJKP Vodovod i kanalizacija”, poručio je Mandić.

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Enver Hadžiahmetović u ime Ministarstva i Vlade Kantona Sarajevo zahvalio se načelniku Mandiću i Općini Centar na izdvojenim sredstvima za nabavku mašine.

“Ovo je trenutak gdje se pokazuje koliko su općine i naša komunalna preduzeća uspješna u saradnji. Za komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija ovo je izuzetno značajno jer nemaju dovoljno sredstava, a potrebe za novom mehanizacijom su velike”, kazao je Hadžiahmetović.

Direktor Salić naglasio je da će nabavljena radna mašina biti od velike koristi komunalnom preduzeću „ViK“ budući da je mehanizacija zastarjela.

“Moram ovom prilikom pohvaliti izuzetno dobru saradnju sa Općinom Centar i načelnikom Mandićem. Općina Centar je prepoznala naše potrebe za nabavkom nove mehanizacije i zahvalni smo na tome”, poručio je Salić.

Da podsjetimo, nakon što je okončana procedura odabira najpovoljnijeg ponuđača načelnik Mandić potpisao je ugovor o nabavci i isporuci radne mašine sa direktorom firme „Terra BiH“ d.o.o. Tarikom Kamenjaševićem. Vrijednost potpisanog ugovora je 221.580 KM.

Predmetno vozilo će se koristiti u okviru redovnih djelatnosti KJKP „Vodovod i kanalizacija“, kao i u vanrednim okolnostima, odnosno u uslovima proglašenja stanja prirodnih i drugih nesreća na području općine Centar.

Radio AS