Općina Ilidža i ove godine sufinansira pokretanje startupa

Općina Ilidža je nastavila podržavati mlade kako bi ostvarili svoje poslovne ideje. Načelnik Ilidže Nermin Muzur danas je potpisao ugovore s mladim privrednicima kojima će se sufinansirati troškovi pokretanja, kako je saopćeno, najboljih startupa.

Poručeno je da ovo prilika za samozapošljavanje i doprinos razvoju lokalne zajednice. Podršku su dobili oni čiji su poslovni planovi, kako je obrazloženo, zadovoljili sve kriterije ponovljenog javnog poziva za sufinansiranje.

Muzur je izjavio da se nada da će korisnici sredstava, koje je Općina Ilidža dodijelila, unaprijediti svoj rad i širiti poslovanje.

“Izuzetno mi je drago što još uvijek postoje mladi ljudi koji su odvažni i spremni na pokretanje vlastitog biznisa u ovom vremenu koje nije lako. Općina Ilidža će kreiranje, što boljeg poslovnog ambijenta nastojati da bude podrška svima onima koji svoj biznis i poslovne ideje žele pokrenuti na području naše lokalne zajednice, a posebno kada je riječ o mladima”, kazao je Muzur.

Sufinansiranje najboljih poslovnih planova podrazumijeva, kako je istaknuto, finansiranje troškova registracije biznisa, troškova sredstava za rad, zakupa poslovnih prostora, obrtnih sredstava i ostalih troškova, što je, kako je konstatovano, istinski poticaj otvaranju novih radnih mjesta.

Kako su saopćili iz Općine Ilidža, ovim je nastavljena podrška poslovnim idejama mladih, a ovaj program podrške je uspješno realizovan i prošle godine.

Radio AS