Općina Novi Grad organizovala zabavu i podijelila udžbenike i ruksake za više od 1.350 prvačića

Općina Novi Grad Sarajevo, organizovala je kulturno-zabavnu manifestaciju pod nazivom “Prvačići, sretno!“ povodom polaska u školu 1.351 mališana upisanih u prvi razred šesnaest novogradskih osnovnih škola.

Manifestacija je održana na fudbalskom stadionu Centra “Safet Zajko“. Mališani su pjevali, plesali, smijali se i družili uživajući u muzičkim interpretacijama Mravka Travka, i omiljenim likovima iz crtića koji su došli da im požele sretan početak jednog novog perioda u životu.

Tom prilikom prvačićima su uručeni i anatomski ruksaci sa udžbenicima, a sretan i uspješan početak školovanja djeci, roditeljima i učiteljima poželio je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, koji je s ponosom istakao činjenicu da broj djece koja se upisuju u novogradske osnovne škole konstantno raste, te da je to najveće bogatstvo jedne lokalne zajednice.

Na manifestaciji se obratio i akadamik Abdulah Sidran, jedan od najvažnijih bh. pjesnika, književnik, filmski scenarista. Sidran je uputio pozdrave dječici i kazao da naše knjige ništa ne valjaju, ako ih djeca ne budu čitala.

Manifestacija „Prvačići, sretno!“ organizovana je nakon dvogodišnje pauze zbog koronavirusa.

Radio AS