Općina Novo Sarajevo: Uvedena dva dodatna termina na klizalištu “Dječija čarolija”

Na klizalištu, koje je dio projekta “Dječija čarolija”, u sarajevskoj općini Novo Sarajevo uvedena su dva dodatna termina za klizanje zbog velike zainteresovanosti djece.

Kako su saopćili iz Općine Novo Sarajevo, koja je organizator spomenutog projekta u sklopu “Zime na Vilsu”, dodatni terminu su od 16:15 sati i od 17:15 sati.

Istakli su da “Dječiju čaroliju” dnevno posjeti 300 osoba, a za dane vikenda dnevno do 500 osoba te da je besplatnu školu klizanja upisalo 150 djece. Očekuju da će taj broj do kraja ove sedmice biti veći. Škola klizanja se nastavlja kada se djeca novosarajevskih osnovnih škola, kako su naglasili, vrate školskim obavezama. Saradnju sa školama su ocijenili odličnom.

Klizalište je otvoreno svakim danom od 10 do 21:00 sat. Djeca uz hokejaški klub “Medvjedi” imaju priliku učiti klizati. Pozivajući se na podatke iz prošle godine, ukazali su da je između 3.500 i 5.000 djece prošlo školu rekreativnog klizanja.

U Općini Novo Sarajevo su napomenuli da je škola klizanja besplatna za sve, kao i iznajmljivanje klizaljki te sami termini klizanja. Besplatna škola rekreativnog klizanja trajat će do 6. marta, saopćili su iz Općine Novo Sarajevo.

Radio AS