Osnovna škola “Grbavica II” dobija novu fasadu i toplije prostorije za učenike i zaposlene

Značajne uštede energije, ali i ljepši i ugodniji ambijent očekuje školarce i zaposlenike Osnovne škole “Grbavica II” Sarajevo.

U toku su radovi na utopljavanju objekta škole u okviru projekta „Povećanje investicija u energijsku efikasnost javnih objekata“, koje realizira Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, u saradnji sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP).

Tim povodom, resorni ministar Enver Hadžiahmetović obišao je radove, prostorije škole, te razgovarao sa radnicima angažiranim na radovima i zaposlenicima škole.

Istakao je da je zadovoljan dinamikom izvođenja radova, te izrazio zadovoljstvo što će učenicima i zaposlenicima radni ambijent biti ljepši, topliji, ugodniji i sigurniji.

“U okviru ovog projekta radimo na 11 objekata. Za školu ‘Grbavica II’ izdvojili smo oko 195.933 KM. Projekt ima više benefita, osim poboljšanja uslova za rad i boravak korisnika javnih ustanova, to je značajno smanjenje potrošnje energije i emisija zagađujućih materija u zraku”, naveo je ministar Hadžiahmetović.

Direktorica OŠ „Grbavica II“ Sarajevo Aida Ožegović izrazila je zahvalnost jer je ova škola obuhvaćena projektom.

“Veliki značaj i važnost ukazana je na ovaj način našoj školi, jer najvažnija kategorija zajednice su naša djeca. Utopljavanje škole i izrada fasade ima neprocjenjivu vrijednost, kako za naše učenike, tako i za zajednicu, jer ovim projektom uljepšava se izgled naselja”, kazala je Ožegović.

Radio AS