Počela podjela elektronskih karata za javni prevoz u Sarajevu za više od 30.000 penzionera

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta je penzionerima uručio elektronske karte za javni prevoz i time najavio podjelu za 30.000 penzionera koji su predali svoje zahtjeve.

“Prije bilo kakve modernizacije i unapređenja usluga javnog prevoza, morali smo prvo svima omogućiti redovan javni prevoz, koji godinama u određenim dijelovima Kantona nije funkcionisao. Sada smo u situaciji da smo vratili 40 linija i konstantno radimo na unapređenju. Sretan sam što smo našim penzionerima uručili elektronske karte i što vidim njihovo zadovoljstvo. Od danas počinje podjela karata za više od 30.000 naših penzionera”, istakao je ministar Šteta, nakon što je podijelio karte prvoj grupi naših najstarijih sugrađana.

Penzioneri su četvrta kategorija koja će imati elektronske karte. Do sada su te karte dobili srednjoškolci, studenti i slijepa i slabovidna lica.

“Proces reforme javnog prevoza i tarifnog sistema je dug, međutim, pokrenuli smo ga, radimo na svim unapređenjima i dodatnim digitalnim rješenjima za olakšano korištenje, kako bi u konačnici slika javnog prevoza i slika Sarajeva bila promijenjena, a građani dobili ono što zaslužuju”, zaključio je ministar Šteta.

Elektronske karte će važiti kod oba prevoznika.

Radio AS