Počeli Dani otvorenih vrata u Ministarstvu zdravstva KS

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo danas je, u okviru početka provođenja Dana otvorenih vrata, upriličilo prve sastanke i razgovore sa zainteresiranim građanima o aktuelnim temama u zdravstvu.

Ministar zdravstva prof. dr Haris Vranić i njegovi saradnici su jutros razgovarali sa građanima o njihovim prijedlozima i rješenjima za poboljšanje zdravstvene usluge u KS, ali i o problemima sa kojima se susreću, a koji su u nadležnosti ovog ministarstva.

Građani su pohvalili rad ministarstva na čelu sa ministrom Vranićem. Oni su, uglavnom, iznosili konkretne probleme, ali i prijedloge koji se tiču olakšanja procedura ostvarivanja zdravstvenih usluga u Kantonu Sarajevo. Ministarstvo zdravstva će, u skladu sa svojim nadležnostima, obraditi svaki pojedinačni prijedlog ili sugestiju građana, te blagovremeno uputiti povratnu informaciju o tome.

Ministar Vranić je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo da je imao priliku čuti konkretne prijedloge direktno od korisnika zdravstvenih usluga u Kantonu Sarajevo.

“Cilj otvorenih vrata je da, u skladu sa potrebama građana, Ministarstvo zdravstva planira svoje buduće aktivnosti i djelovanja”, istakao je ovom prilikom.

Iz Ministarstva podsjećaju da se svi zainteresirani građani mogu javiti putem e-mail: mz@mz.ks.gov.ba U prijavi je potrebno napisati kontakt podatke i temu o kojoj bi se razgovaralo, nakon čega će iz Ministarstva biti obaviješteni o tačnom terminu sastanka.

Napominju da će se u obzir uzimati samo prijave pristigle putem naznačenog e-maila.

Radio AS