Počelo ukrašavanje i postavljanje dekorativne rasvjete u Starom Gradu

Kako bi se vratio praznični duh na ulice Starog Grada imajući u vidu da prošle zime zbog pandemije COVID-19 praznici nisu bili kao nekada i veoma malo turista moglo se vidjeti u našem gradu, počelo je osvjetljavanje ulica uže starogradske jezgre, postavljanjem javnog svjetlosnog dekora.

Prema informacijama nadležne Službe za lokalni razvoj i poslove mjesnih zajednica, riječ je o projektu “Praznici u Starom Gradu” koji ima za cilj da tokom zimske sezone 2021/2022. uveseli građane Kantona Sarajeva, naročito građane s područja općine Stari Grad Sarajevo, koja je kulturno-historijsko jezgro glavnog grada i općina sa najvećim turističkim potencijalom u BiH.

Kroz ovaj projekat prazničnom dekorativnom rasvjetom planiraju se osvijetliti sljedeće ulice: Štrosmajerova, Sarači, Baščaršijski trg, Ferhadija, Mula Mustafe Bašeskije, Zelenih beretki. Također, realizacijom projekta planirana je nabavka i kićenje jelke koju Općina Stari Grad Sarajevo tradicionalno postavlja ispred Katedrale Srca Isusova u Sarajevu.

Do sada su dekorativnom rasvjetom ukrašene sljedeće ulice i lokaliteti: Štrosmajerova, Ferhadija, Baščaršijski trg i dio ulice Zelenih beretki. U narednim danim sve planirane ulice bit će dekorisane svjetlosnim dekorativnim elementima.

Radio AS