Počinje izgradnja igrališta za odmor i rekreaciju u naselju Hrasno Brdo

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović i vlasnik firme „Mibral“ Sarajevo Milan Bralović potpisali su danas Ugovor o izgradnji prostora za odmor i rekreaciju, sa sadržajima za djecu i odrasle, u ulici Varaždinska, iznad objekta Mjesne zajednice „Hrasno brdo“.

Potpisivanjem ovog ugovora zvanično započinju radovi na izgradnji prostora za odmor i rekreaciju čiji završetak je planiran u roku od 150 dana. Potpisivanju su prisustvovali i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić, kao i direktorica Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, Belma Barlov.

“Nakon provedene procedure javnih nabavki, putem otvorenog postupka, kao najpovoljniji ponuđač odabrana je firma Mibral d.o.o. Sarajevo. Vrijednost Ugovora je 699.998 KM. Sredstva u iznosu od 250.000 KM osigurana su u Budžetu Općine, dok je Ministarstvo kulture i sporta KS za ove namjene obezbijedilo 450.000 KM. Zavod za izgradnju KS vršit će nadzor nad izvođenjem pomenutih radova i pružit će svu potrebnu tehničku podršku”, naglasio je Tanović.

Radi se jednom od kapitalnih projekata Općine Novo Sarajevo kojim će građanima MZ Hrasno brdo biti na raspolaganju najsavremeniji prostor za odmor i rekreaciju namijenjen svim generacijama.

Pored sportskog igrališta sa košarkaškim i fudbalskim terenima, prostor će sadržavati i dva dodatna platoa sa rekvizitima za vježbanje, dok će na samom vrhu biti smješteno dječije igralište sa rekvizitima za igru djece. U zimskom periodu na ovoj lokaciji planiran je i dio padine za zimske igre, a na zelenim površinama planirana je sadnja odgovarajućeg biljnog materijala.

“Općina Novo Sarajevo je iskazala interes prema Ministarstvu kulture i sporta za ovaj projekat, što smo bezrezervno podržali. Iskreno vjerujemo u kvalitetnu dinamiku radova i da će ovaj prostor uskoro krasiti rekreativni centar koji će koristiti djeca i građani Novog Sarajeva i KS”, naglasio je ministar Avdić.

Radio AS