Počinje obnova Doma mladih u sklopu revitalizacije Centra Skenderija

Današnjim potpisivanjem sporazuma o sufinansiranju troškova izrade projektne dokumentacije za sanaciju Doma mladih, ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić nastavio je kontinuitet podrške koju ovo ministarstvo pruža u revitalizaciji Centra Skenderija.

Centar Skenderija počet će obnovu i sanaciju ravnog krova, prostora na nivou sprata, mezanina, prizemlja i suterena, a ukupna površina obuhvaćena projektom sanacije iznosi  4.500 metara kvadratnih.

“Skenderija je simbol našeg grada i mi izlazimo u susret zahtjevima uprave preduzeća, jer očekujemo da će projekti koje podržavamo doprinijeti vraćanju funkcionalnosti ovog višenamjenskog javnog objekta u korist svih građana Kantona Sarajevo. Ranije smo već izdvojili šest miliona za revitalizaciju Ledene dvorane, a  podržavamo i aktivnosti na obnovi Doma mladih”, izjavio je ministar Delić nakon potpisivanja spomenutog sporazuma.

Sanacijom Doma mladih spriječit će se daljnje uništavanje ovog kultnog objekta, obezbijediti njegova sigurnost kao i vratiti funkcionalnost unutrašnjeg dijela Doma mladih koji se ne koristi već tri decenije, kao što je dio suterena koji se ne koristi još od 1992. godine.

Radio AS