Počinje Sarajevo Street Food Market: Bogata gastro ponuda i raznovrstan muzički program

U periodu od 25. jula do 6. avgusta popularno sarajevsko okupljalište Vilsonovo šetalište će biti u znaku Sarajevo Street Food Marketa.

Ovaj festival dobre hrane i muzike pripremio je fenomenalan muzički program i bogatu gastro ponudu za sve građane Sarajeva, ali i sve posjetioce našeg grada.

Market će biti otvoren koncertom sjajne pjevačice Aleksandre Radović. Tokom prve sedmice nastupit će i drugi poznati izvođači, poput banjalučkog benda Ultrazvuk, hrvatske pop dive Vanne, te Mirze Pandura, sarajevskog pjevača poznatog po sjajnoj atmosferi koju pravi na svojim svirkama.

U subotu, 29. jula, za fenomenalnu cjelodnevnu zabavu će se pobrinuti ekipa Sarajevo Matinee, koja organizuje popularne evente elektronske muzike u kombinaciji s raznim umjetničkim performansima. 

Nedjelja, 30. jula, je rezervisana za koncert Željka Samardžića.

Osim dobre muzike, Market će na jednom mjestu okupiti čak 24 renomirana izlagača hrane, a specijaliteti će se pripremati posebno za ovu priliku.

Street Food Market je namijenjen posjetiocima svih uzrasta, pa će tako i oni najmlađi moći uživati u brojnim radionicama i predstavama. Također, cijeli prostor Marketa će biti jedna velika pet frendly zona.

Ulaz na sve događaje Street Food Marketa je, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta KS, besplatan. 

Resorni ministar Kenan Magoda rekao je kako su svi dobrodošli na ovaj gastro-muzički događaj koji će zasigurno obilježiti ovo ljeto u Sarajevu.

“Sarajevo je poznato po dobroj gastronomiji i sjajnoj zabavi. Izuzetno sam ponosan što smo građanima Sarajeva, ali i svim posjetiocima omogućili besplatan ulaz na Street Food Market. Dakle, ulaznice nisu potrebne, samo dobra volja i pozitivno raspoloženje. Festival je namijenjen svima i zahvaljujući organizatorima i raznovrsnom programu svako će pronaći nešto za sebe”, istakao je Magoda.

Radio AS