Potpisan sporazum o sanaciji pet dječijih igrališta u Novom Sarajevu

Djeca i mladi s područja Novog Sarajeva dobit će moderne površine za igru. Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović i direktor KJKP “Park” Adis Bešlić potpisali su Sporazum o investicionom održavanju dječijih igrališta, parkova i zelenih površina u Novom Sarajevu.

Nakon iskazanih potreba stanovništva nekoliko mjesnih zajednica na području općine Novo Sarajevo, Služba za investicije i zaštitu okoliša obišla je lokacije i, kako je navedeno, utvrdila da postoji potreba za investicionim održavanjem nekoliko dječijih igrališta i rekonstrukciju postojećih parkova.

Radi se o pet lokacija za investiciono održavanje dječijih igrališta u MZ Donji Velešići – ul. Muhameda ef. Pandže 4D, MZ Gornji Velešići – ul. Muhameda ef. Pandže 401-405, MZ Pofalići 2 – ul. Humska kod br.630, MZ Kovačići – ul.Nevesinjska kod br.21, MZ Gornji Kovačići – ul.Radnička do br.110.

Na dvije lokacije predviđena je i rekonstrukcija parkova u MZ Malta (Park penzionera) i u MZ Čengić Vila II (Park zaljubljenih). Za realizaciju ovih aktivnosti koristit će se projekat koji je radio Šumarski fakultet Univerziteta u Sarajevu. 

Općinski načelnik Hasan Tanović izrazio je zadovoljstvo jer će ova saradnja najviše koristiti djeci i mladima. 

“Posebno smo sretni zbog toga zato što ovim sporazumom gradimo pet manjih dječijih parkova u Mjesnim zajednicama Donji i Gornji Velešići, Pofalići 2, Kovačići i Gornji Kovačići. Nadam se da će građani i građanke, naši najmlađi sugrađani uživati”, rekao je Tanović.

Iz KJKP “Park” kažu kako ih raduje saradnja i činjenica da jedinica lokalne samouprave ulaže veća investiciona sredstva za dječija igrališta koja su često na meti vandala. 

Iz Budžeta Općine Novo Sarajevo za ove namjene izdvojena su sredstva u iznosu od 150.000 konvertibilnih maraka, saopćeno je iz ove lokalne zajednice.

Radio AS