Poziv za učešće u projektu “Nijedno dijete bez paketića”

Kako bi sva djeca u Bosni i Hercegovini, bez obzira na imovinsko stanje, osjetili novogodišnju čaroliju, i ove godine je pokrenuta akcija “Nijedno dijete bez paketića”.

“Nijedno dijete bez paketića” je humanitarni projekat Udruženja “Ruku na srce” u okviru kojeg se nastoje obezbijediti novogodišnji paketići za djecu iz porodica slabijeg materijalnog stanja. Prethodnih 11 godina u okviru ovog projekta podijeljeno je više od deset hiljada paketića mališanima školskog i predškolskog uzrasta s područja Kantona Sarajevo, ali i čitave Bosne i Hercegovine.

Kako bi ova priča bila uspješna kao i prethodnih godina, Udruženje “Ruku na srce” poziva studente, školarce, sugrađane i predstavnike kompanija, udruženja i sportskih kolektiva da ih podrže i pomognu da ni jedan mališan ne bude bez novogodišnjeg paketića.

Svi koji žele biti dijelom ove zimske čarolije, mogu donirati igračke (ne nužno nove, bitno je da su očuvane), slatkiše, školski pribor ili novac. Također, mogu i sami napraviti paketić i uljepšati početak Nove godine djeci čiji roditelji ne mogu obezbijediti te male radosti.

Donacije je ove godine moguće dostaviti na nekoliko punktova u Sarajevu. Svakim radnim danom od 8:30 do 20:30 sati te vikendom do 18 sati u prostorije Huba Homework (ulica Kolodvorska 12), radnim danima od 08:30 do 16:00 sati u prostorije kompanije Toner.ba (ulica Munira Gavrankapetanovića 10), svakim radnim danom od 08:30 do 18:00 sati u prostorije studentskog udruženja STELEKS i hol Elektrotehničkog fakulteta (Kampus Univerziteta u Sarajevu), radnim danima od 10:00 do 18:00 u prostorije SSST Sarajevo School of Science and technology (Hrasnička cesta 3a) i subotom u periodu od 10:00 do 12:00 u Centar “Ruku na srce” na Dobrinji (ulica Esada Pašalića 8).

Ukoliko neko nije u mogućnosti lično dostaviti svoj prilog, na žiro račun Udruženja (1990490056036171, Sparkasse Bank) može uplatiti i novčane donacije sa naznakom: Za akciju “Nijedno dijete bez paketića”. Rok za prikupljanje svih priloga je 9. decembar 2022. godine.

Također, aktivan je i humanitarni broj za korisnike BH Telecoma (090 291 071), putem kojeg je moguće donirati dvije konvertibilne marke (2 KM).

Udruženje “Ruku na srce” također poziva i sve zainteresovane da se pridruže timu volontera koji pakuje paketiće i tako postanu Deda Mrazovi pomoćnici.

Radio AS